WonderBit ondersteunde H2B door het leveren van de lead engineer bij de doorontwikkeling en het onderhoud van hun in-house ontwikkelde geautomatiseerde service provisioning platform voor internet service providers.
WonderBit werkte als onderdeel van het H2B's interne ontwikkelingsteam aan DUS Tool, hun automatiseringsplatform voor het leveren van netwerkdiensten. De belangrijkste functionaliteit van DUS Tool is het beheren van klanten, netwerkdiensten en aangesloten netwerkcomponenten. Het wordt ook gebruikt als centraal hulpmiddel om verschillende andere softwaresystemen, bijvoorbeeld een CRM-applicatie, te koppelen en te onderhouden. Daarnaast wordt de tool door de frontoffice gebruikt als ticketingsysteem om actuele issues bij te houden.
WonderBit was vanaf het begin tot de release van de 1.0-versie in Q1 van 2021 betrokken bij de ontwikkeling. Het platform is vanaf de grond af geschreven in Python/Django. Als databaseback-end worden PostgreSQL en Redis gebruikt. Celery beheert de asynchrone applicatietaken. Messagebroker RabbitMQ wordt ingezet om taken in en uit het platform te volgen en af te handelen.
Docker is een containerization-platform waarmee ontwikkelaars specifieke delen van hun applicatie kunnen isoleren. Het heeft tal van voordelen, waaronder draagbaarheid, wendbaarheid, isolatie en schaalbaarheid. Draagbaarheid verwijst naar het gemak waarmee applicaties kunnen worden overgedragen tussen machines waarop Docker wordt uitgevoerd.
Processen worden met Docker meer agile. Zo wordt door het gebruik van containers de continuous integration en continuous delivery (CI/CD) sterk vereenvoudigd. Bovendien wordt de beveiliging verbeterd door containers van elkaar en van de onderliggende infrastructuur te isoleren,
De schaalbaarheid van een applicatie kan ook enorm verbeterd worden door containers te spawnen of te verwijderen, afhankelijk van de vereisten van een specifieke toepassing.
Door onvolledige isolatie of configuratiefouten kunnen kwaadwillende gebruikers echter onbedoeld toegang krijgen tot de hostingomgeving met dezelfde machtigingen als die vanuit de container.
Het platform maakt verbinding met een LDAP-directoryserver voor gebruikersbeheer en geavanceerde hiërarchische toegangscontrole.
De op maat gemaakte GitLab-pipeline zorgt voor een soepele continuous integration en deployment. Docker wordt toegepast om de applicatie op te splitsen in afzonderlijke functionele containers.
Sentry- en Flower-monitoring wordt gebruikt om fouten en prestaties in de gaten te houden. Toegangslogs worden bijgehouden om auditcontroles te faciliteren.
“De aanpak van WonderBit is duidelijk, logisch en effectief. Ze hebben duidelijk veel aandacht en expertise gestoken in het technisch ontwerp. Dit, samen met hun heldere communicatie, gaf H2B het vertrouwen om nieuwe ideeën direct te implementeren om een robuust product te leveren aan de eindklant.”